top of page

 Te zien op The Salone del Mobile
Milaan
/ 5 - 10 september 2021

Over Olivier

Olivier Vrij (2-10-1997)
 

Als je de naam Olivier Vrij hoort, kan het bijna niet anders dan dat daar een creatieve, toegankelijke én ontluikende persoonlijkheid achter schuil gaat. En dát, is precies het geval. 

Met zijn voorliefde voor de ontwerpstijlen uit de jaren '50 en '60, (de zogenaamde Retro stijl) gecombineerd met de stoere, hippe, strakke lijnen van de huidige ontwerpstijlen, ontwierp Olivier dit toepasbare én vernieuwende 3-in-1 meubel. Mét succes! Zijn object viel op. Hij was één van de 6 finalisten van de Master of Materials, een bekende Baars en Bloemhoff prijs.

Met oog voor details, strakke lijnen en een knipoog naar het verleden creëerde Olivier een salontafel die, zélfs in de kleinste kamers, groots op zijn plek is. 

Winnaar

Baars & Bloemhoff
Master of Materials

2017

De 'Vrij' stijl

De 'Vrij' stijl 
 

Olivier omschrijft ontwerpen zelf als 'in de basis een noodzaak zien om écht iets nieuws te willen creëren'. Het idee voor zijn 3-in-1 meubel, ofwel ‘Salontafel met Loungestoelen én opbergruimte' werd geboren in zijn eigen kamer én in een typisch smal Amsterdams studentenhuis, waar een vriend van hem destijds woonde.

Want 'hoe vul je de kamer met elementen die je vrijheid geven maar toch niet te veel ruimte in beslag nemen?' De ruimte optimaal benutten, maar wél voorzien van essentiële meubelstukken, werd voor Olivier uitgangspunt van zijn ontwerp. 

Het duurde niet lang of het idee voor de twee gave retrostoeltjes, van prachtig vervaardigd notenhout, kreeg letterlijk vorm. De salontafel, van Stabilo Lightwood, werd hier vervolgens omheen gevormd. De aanwezige opbergruimte vertegenwoordigt het derde element in dit verrassende meubelstuk.

Olivier heeft ervoor gekozen de salontafel te voorzien van een strak witte spuitlaag waardoor de contrasterende kleur van het notenhout éxtra opvalt. Opnieuw zien we hierin de aandacht voor verleden en heden.

‘Vrije’ ontwerpen

Na zijn succesvolle eerste ontwerp heeft Olivier de smaak te pakken. Nieuwe ideeën en ontwerpen krijgen, letterlijk en figuurlijk, al vorm.

De wens voor het ontwerpen van een televisiemeubel én een kast, waarbij de gecombineerde stijl van toen en nu zorgt voor zijn herkenbare lijn, passen helemaal in Oliviers toekomstbeeld.


Hiermee wordt de ontwerpstijl van toepasbare, multifunctionele meubelen voortgezet.

Iets heel anders creëren sluit Olivier echter ook niet uit! Of het nu Retro meubelen blijven of juist strakke moderne vormen die de lijnen bepalen, wat blijft is de liefde die Olivier in al zijn creaties stopt!

Zijn creatieve visie, zijn wens om te creëren wat er nog niet is én zijn passie voor multifunctionaliteit, maken van hem een eigentijdse ontwerper die pal achter zijn producten staat!

'Vrije' ontwerpen

Meer Olivier?
 

Momenteel volgt hij, na het afronden van de Mbo-opleiding Meubelmaker aan de HMC te Amsterdam, de specialisatie Meubelontwerp.

Daarna kan hij zich, naast 'Vrije' ontwerpen, óók richten op specifieke vragen uit de markt.

 

Wilt u eerder kennismaken met Olivier? Dat kan! Binnenkort kunt hem bezoeken op The Salone del Mobile in Milaan van 5 - 10 september 2021.

Meer Olivier?
Contact

Contact

Hartelijk dank voor uw bericht. Ik neem zo spoedig mogelijk contact met u op. Met vriendelijke groet, Olivier Vrij

© 2021 | proudly created byMichiel. Fotografie Wilma Hoogendoorn. Tekst Bundel van Woorden. KvK 71554092.

bottom of page